Advertisement

1. Wordplay

1. Wordplay
TATIANA AYAZO/ RD.COM

This is hard because it gets you thinking about gender and the ways they’re different. You have to think of one word that holds the others. It’s easy when you think about it!

The Answer: Heroine

If you enjoy wordplay, you may like to test your vocabulary skills with this fun, fast word game.

2. Say what?

2. Say what?
TATIANA AYAZO/ RD.COM

This riddle relies on tricking you into thinking about ears and a mouth. You get a tiny hint about wind to encourage you to think broadly and avoid the literal.

The Answer: an Echo

Here are some more riddles to further bamboozle you.

This one has left even the most advanced puzzle solvers scratching their heads.

3. Match game

3. Match game
TATIANA AYAZO/ RD.COM

Riddles want to trip you up, and this one works by hitting you with details from every angle. The big hint comes at the end with the wind. What does wind threaten most? You have to stretch your brain to come up with a something tiny and unexpected.

The Answer: a Candle

If mixing and matching is your thing, try your luck with linking pairs of famous faces.

4. Hidden treasure

4. Hidden treasure
TATIANA AYAZO/ RD.COM

This riddle aims to confuse you and get you to focus on the things that are missing: the houses, trees, and fish. You might guess you need to think about something inanimate.

The Answer: a Map

Still after hidden treasure? Set sail on a pirate ship for Blackbeard’s Island.

5. Spring ahead

5.  Spring ahead
TATIANA AYAZO/ RD.COM

This riddle works by trying to get you to think about the weather or holidays or other events linked to a calendar.

To get this one right you actually need to get super literal.

The Answer: the Letter ‘R’

If you got that right, Einstein’s Riddle should be a walk in the park.

6. Cruising along

6. Cruising along
TATIANA AYAZO/ RD.COM

This brainteaser is hard because it seems to invite straightforward, logical thinking. You may come up with answers like “they all went below deck” or “jumped overboard.” But you need to focus on the word “single” and think about its other meanings.

The Answer: All the people were married

Now put your thinking cap on and try to master these logic puzzles.

Advertisement

7. Good with numbers

7. Good with numbers
TATIANA AYAZO/ RD.COM

This one is pretty impossible, but use the facts you know about English to get on track. First, think of words with double vowels. And you must know this is probably going to be a compound word. The first and last letters of those combined words will form one set of double letters. Now, just wrack your brain!

The Answer: Bookkeeper

Never at a loss to find the right word? See if our quiz can stump you.

This numbers riddle is stumping even the savviest mathematicians.

8. Violent delights

8. Violent delights
TATIANA AYAZO/ RD.COM

This puzzle aims to throw you off balance with shock. But pay attention to the first verb, “shoots.” What else can you shoot with besides a gun? There lies the key to the whole thing.

The Answer: She took a picture of him and developed it in her dark room.

Got an eye for detail? This one is for brainteaser buffs.

 

9. The write stuff

9. The write stuff
TATIANA AYAZO/ RD.COM

The idea of a mine might lead you to coal or a diamond. The wood detail is your best hint. This riddle is a toughie, but wood might lead you to figure it out.

The Answer: Pencil lead

Well done if you have reached the end. Your prize is this triangle trick is sure to baffle even the most astute of brains for at least a few minutes.

Plus some bonus games and quizzes to keep you entertained.

Source: RD.com

Never miss a deal again - sign up now!

Connect with us:

Philippines lockdown update:
Please be advised that due to the current lockdown in the Philippines, we hope to have the April print issue available by the middle of July, and the May, June and July issues available by the end of July, but this is dependent on when local lockdown restrictions are lifted. We sincerely apologise for this inconvenience. Thank you and stay safe!
– The Reader’s Digest team